måndag 20 maj 2013

Morgontankar

Tänk om:
Jesus var populär modell Elvis back in the days, och en dag så fick han nog.
Han började snacka lite med en av sina trognaste groupies eller rent av groupiemamman, och kläckte en plan.
Simon av Kyrene?
De tog hela hans entourage till Jerusalem, J började snacka skit om romarna och judarna som styr, han blir full på hemmagjort vin och slåss i templet.
Under en middag som troligtvis förvandlats till en våt fest så tar Jesus Judas lite åt sidan, han övertygar Judas om att han vet att han ska förräda honom. Judas som är den lite nervösa hangarounden låter sig övertygas att springa å avslöja var Jesus är nånstans. Jesus låter sig själv bli tillfångatagen och vägrar snacka, bara beter sig som en rockstjärna på kokain- "om du säger att det är den jag är.. " etc.
Till sist lackar de ur, skickar honom till death row (allt enligt deras oceans 11 plan) På vägen så har Maria övertygat stackars Simon som kom från landsbyggden, att byta plats med J. Upp med simon på korset, men stackars simon trodde inte allt skulle gå så långt som att dö, så han blir rädd och börjar skvallra. "...varför har du övergivit mig..."
För att få tyst på honom så kör en av hantlangarna upp en svamp med sömnmedel i nyllet på honom och han somnar.  Efteråt så snackar Jesus rike kompis med romarna om att få ta kroppen till en lite mer privat grav, (rockstjärnemanér) romaren tar emot pengarna och säger "visst". Kontanter har alltid funkat i alla tider. Under den första natten så forslar de bort Simon, så ingen ska se att det inte är Jesus. Om han lever eller inte längre är inte ens viktigt. Tjejerna kommer till graven på den tredje dagen men finner den tom.
Men Jesus, med sitt Elvis beteende, klarar inte riktigt av att bara försvinna utan ett spår, så han kliver fram och säger "var inte ledsen, berätta för alla att du såg mig här" och sen spprang han upp på ett berg, upp på en åsna och red tillsammans med maria tillbaka till egypten.

Inte helt omöjligt va?  Sånt här tänker jag på när jag åker tåg på mornarna..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar