fredag 27 april 2012

Öppet brev till Marcus

 Marcus Birro. Jag har väl aldrig varit något fan av vare sig dig eller dina verk. Men sen du gick och blev pånyttfödd kristen, så har du ju verkligen inget relevant eller vettigt att säga.

 (För den som orkar och inte läst hans krönika i expressen, här finns en link:
http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/marcus-birro-vagen-till-undergangen-ar-en-val-upplyst-boulevard-med-neonskyltar/)


 Alltså Birro.. Bara för att du blev frireligiös på äldre dar så verkar du vilja tro att alla ska bli det med. Jag blir nästan ledsen för din skull, och för din blinda syn på Gud och ateism.
Gud är väl inget av det du beskriver? 
Du beskriver inte gud, du beskriver känslan Du får av gud, att den fyller dig med ro och välmående. Men om du hade läst sin bibel ordentligt, så borde du väl ha sett att han  alltid varit, är och kommer alltid att vara en ond, svartsjuk och sniken Gud. 

 Sen går du loss på oss icketroende, oss ateister. Och påstår att ateister har en begränsande och statisk livssyn...  det är det enda jag kan säga- vad sa påven till gallilejo apropå att jorden var rund nu  igen?...

 Jag citerar "Deras stentrista syn på världen är en återgång till individens förbannelse, till själviskhet och fåfänga". Här har jag några få åsikter, det är inte Ateister som styrt världen de senaste 2000 åren. Och Själviskhet, Fåfänga och Förbannelse, det är väl Guds gebit? Ni skall inga andra gudar hava jämte mig! det är själviskhet på biblisk nivå. (pun intended)
Hade kyrkan fått bestämma hade pöbeln fortfarande inte kunnat läsa, och trott att jorden e platt och solen snurrar runt oss och har gjort så i 6000 år sen gud knådade blod och/eller lera till en människa.
Att han sen skapade en människa till av hans revben, och dessa två människor skaffade barn, som sen skaffade barn med både sin mamma och sina onämnda systrar i några hundra år, tills pappa dog typ 600 år gammal. är ju bara skrattretande
Jag tycker synd om dig och alla som ser detta som en verklighet och inte den berättelse det är.
Jag har fantasi så det räcker och blir över, jag insåg när jag var 11 att det på fullt allvar inte finns en gud. Mitt liv har inte varit särskilt stelt. Jag och många många ateister med mig finner glädje i DETTA liv, istället för att bete sig underdåningt nu, och få det gott i sitt NÄSTA liv. Jag har inga naiva drömmar om en högre makt, jag behöver ingen heller. Jag tror på mig själv.
Vi har bara ett liv. Så vi gör det bästa av det. Att jag inte tror på gud (du är kristen, så jag antar att du inte tycker att judar och muslimer och buddister har ett särskilt moraliskt liv heller, du nämner dem ivarjefall inte i din text, bara hyllar kristendom) gör inte att jag begår brott och mord för att när jag dör så händer inget ändå. Jag hävdar, har alltid, kommer alltid, att det trots allt begås fler brott med religiös ton eller bakgrund, än det gör med ateistisk ton eller bakgrund.
Jag vill hävda att det är ett rent faktum tillåmed.
Birro- släpp bibeln och se dig omkring. Att påstå att man älskar mer och bättre för att man är kristen är ignorant och fåfängt.
Och PS Korståg? really? du drar upp revolution och korståg i samma mening som kärlek? Förlåt, men är du heeelt dum i huvudet? Korstågen var aldrig fyllda med något annat än ondska, mord och girighet. Läs någon bok förutom den boken du borde låta vara så kanske du kan se det.
Mvh
Biörn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar